Over mezelf

Mijn opleiding situeert zich in de klassieke muziek als muziektheoreticus alhoewel ik er altijd van gehouden heb om foto’s te maken. In 1993 kocht ik mijn eerste Canon SLR (EOS1000), en ik ben het merk trouw gebleven tot op de dag van vandaag. Voor een super scherp resultaat werk ik met een EOS 70D en een EOS 5D mark IV samen met een mooie collectie aan kwaliteitsobjectieven (uit de L-Serie).

Beelden worden ingeflitst met de Profoto B2.

Intussen heb ik bijna de volledige opleiding tot fotograaf gevolgd aan het CVO-VOLT te Leuven, tevens de stad waar ik graag woon en kom om me te ontspannen.

Een uitgesproken favoriet onderwerp als fotograaf heb ik niet, maar ik voel me wel als een vis in het water op evenementen, familiale reportages, een huwelijk, portretten ...

Mijn beelden deel ik graag via deze website. Het bewerken ervan gebeurt in Adobe Lightroom en Photoshop en het publiceren op de site gebeurt d.m.v. een plugin via The Turning Gate. Naast fotografie hou ik er ook van mij te ontspannen met het bespelen van de piano en het beluisteren van muziek. Ook ben ik verzot op espresso bereiding en latte art. (Bonen van Onan in Leuven met de Mahlkönig K30 grinder en de machine Linea Mini van La Marzocco.) In ons huis is er een voorliefde voor de Engelse Cocker Spaniël. Plato is een oranjeschimmel die in april 2016 bij ons is komen wonen en die voor de nodige sfeer zorgt in huis. (zie: http://stevenlefebrefotografie.be/galleries/archief/fauna-en-flora/plato/ )